Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Zeer zuinige tweepersoons kookunit

Primus Lite XL: minder brandstof nodig, minder sjouwen

De Primus Lite collectie is uitgebreid met een XL-versie. De kracht van deze all-in one brander is dat gascartridge, brander en pot worden gekoppeld tot één unit. Hierdoor ontstaat een zeer efficiënt brandingssysteem waardoor het gasverbruik tot een minimum wordt beperkt. Zo hoef je minder brandstof mee te sjouwen. De Lite XL is voorzien van een 1 liter pot waarmee je voor twee personen kunt koken.

Dankzij de nieuwe Laminar Flow Burner Technology heeft de Lite XL een pit die dichter op de PowerGas cartridge staat. Dit resulteert in een lager zwaartepunt en dus een betere stabiliteit. Het rendement is net als de rest van de Lite-familie bijna 80%, dat maakt hem tot de zuinigste in zijn soort.

Complete, compacte set
Het vergrendelingsmechanisme, Triangle Joint Connection, maakt de kookunit zeer stevig. Deze bajonetkoppeling klikt pot en brander in een handomdraai in elkaar en ook weer los. De Primus Lite XL presteert hierdoor erg goed, ook onder winderige omstandigheden. De set wordt standaard geleverd met een brander, 1 liter pot, kunststof kom en handige mesh opbergzak. De PrimeTech pot is voorzien van een keramische anti-aanbaklaag, geïntegreerde hitteverdeler, windscherm en deksel met siliconen grip en vergiet.

Informatie
Primus Lite XL is verkrijgbaar in de outdoor-speciaalzaak. Advieswinkelprijs € 149,95. De 1 liter pot is ook los verkrijgbaar en past tevens op de Primus Lite en Lite+, advieswinkelprijs € 49,95. Meer informatie vind je op www.primus.eu.

Specificaties
Primus           : Lite XL

Volume          : 1,0 l

Afmeting        : doorsnee 150 x 118

Gewicht         : 450 g

Adviesprijs    : 149,95

Over Primus
Primus is opgericht in 1892 in Zweden en uitgegroeid tot het meest avontuurlijke outdoormerk ter wereld. Het was de eerste brander die op de Zuidpool stond (met Amundsen) en bovenop de Mount Everest (met Hillary en Norgay). Primus wordt gedreven door voortdurende innovaties: ultrahoge energieopbrengst, steeds lichter gewicht, duurzaamheid, design en bedieningsgemak. Op het gebied van outdoorbranders, gastanks, lantaarns, pannen, thermosflessen en drinkflessen. Voor professioneel uitgeruste expedities, trekking en camping.

ALLE PERSBERICHTEN VAN PRIMUS

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl