Wereldberoemde uitvinder komt naar Nederland

Ontmoet Tim Leatherman, uitvinder van de multitool, in NEMO Amsterdam op 21 juni

Tim Leatherman, uitvinder van de beroemde multitool, komt naar Nederland. Op donderdag 21 juni is er in het NEMO Science Museum in Amsterdam een meet & greet met hem. Fans kunnen dan hun multitool persoonlijk door Leatherman laten signeren. Voor het evenement zijn vrijkaarten beschikbaar voor de eerste 200 personen die zich inschrijven op www.leatherman.nl/leatherman-event.

Verder is er op die dag in het museum een tentoonstelling waar je al zijn uitvindingen kunt bewonderen. Tevens gaat er de film ‘Made of Mettle’ in première waarin het bijzondere verhaal van Leatherman wordt verteld. Het evenement is onderdeel van de Tim Leatherman World Heritage Tour, waarbij de uitvinder tien landen bezoekt.

Nederland neemt hierbij een bijzondere plaats in, omdat het idee voor de multitool hier werd geboren. De aanschaf van een oude Fiat in Amsterdam, waar tijdens zijn reis volop aan gesleuteld moest worden, zorgde voor de nodige inspiratie. Hij ontwikkelde een multifunctionele tang met 29 functies, verborgen in de handgrepen. Niet veel later, in 1983, werd het bedrijf Leatherman opgericht door Tim Leatherman en Steve Berliner om dit unieke stuk gereedschap op de markt te brengen. De verkoop is sindsdien gegroeid van 30.000 exemplaren in het eerste jaar tot meer dan één miljoen stuks in 2017, wereldwijd.

Handgemaakt
Elke Leatherman wordt in Portland USA met de hand gemaakt door een van de 700 Leatherman medewerkers die 100% achter de missie en visie staan van Leatherman: een tool maken waar klanten op kunnen rekenen in elke verwachte en onverwachte situatie. Met een garantie van 25 jaar. Vandaag de dag heeft Leatherman meer dan vijftig verschillende multitools en zakmessen in het assortiment die verkrijgbaar zijn in 82 landen.

Informatie
Er zijn 200 vrijkaarten beschikbaar voor de Tim Leatherman World Heritage Tour op 21 juni in het Nemo Science Museum in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.leatherman.nl/leatherman-event.

    • NEMO Science Museum, Oosterdok 2, Amsterdam
    • Donderdag 21 juni
    • 12:30 – 17:00 Meet & greet en signeersessie Tim Leatherman + Film première + Tentoonstelling

Over Leatherman
De Leatherman Tool Group Inc. is ruim vijfendertig jaar geleden opgericht door Tim Leatherman. Elke multitool en mes wordt met de hand gemaakt door een van de 700 Leatherman-medewerkers die 100% achter de missie en visie staan van Leatherman: een tool maken waar klanten op kunnen rekenen in elke verwachte en onverwachte situatie. Met een garantie van 25 jaar. Vandaag de dag heeft Leatherman meer dan vijftig verschillende multitools en zakmessen in het assortiment die verkrijgbaar zijn in 82 landen.

ALLE PERSBERICHTEN VAN LEATHERMAN

DOWNLOAD VIDEO

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl