Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Vijfdaagse fietstocht, van wijnboer naar wijnboer

Fietsen inclusief bagagetransfer, in het prachtige wijngebied Rheinhessen

Op de fiets leer je Rheinhessen, het land van de duizend heuvels, het beste kennen. Het allerleukst is een vijfdaagse fietstocht van wijnboer naar wijnboer. Je overnacht dan telkens op een andere wijnboerderij en geniet iedere ochtend van een heerlijk ontbijt vol specialiteiten uit de regio. Na het ontbijt stap je op de fiets om de prachtige omgeving te verkennen. Zonder bagage, want die wordt speciaal voor jou naar de volgende bestemming gebracht. Uitgebreide informatie vind je op www.rheinhessen.de.
 

In dit uitgestrekte wijngebied vind je maar liefst 500 km aan keurige fietspaden. Je rijdt langs rivieren, idyllische beekjes, wijnbergen en fruitbomen, van heuvel naar heuvel. Per dag fiets je gemiddeld veertig kilometer. Het is ook mogelijk om e-bikes te huren. Er zijn twee routes, beide laten de mooiste plekjes van het arcadische Rheinhessen zien.

Wijnproeven bij de boer
Afhankelijk van de tour die je kiest kom je in wijndorpjes en -stadjes als Nierstein, Oppenheim, Worms en Mainz. Of je gaat naar de Muizentoren van Bingen of rode wijn stad Ingelheim. Met een paar omweggetjes fiets je naar het lieflijke Zellertal of langs de oevers van de Nahe.

’s Avonds kom je aan bij het volgende wijnhuis, in de tuin of op de stijlvolle binnenplaats. Daar praat je met de wijnfamilie over de keur aan wijnen die ze maken. Natuurlijk ga je er ook een paar proeven of drink je een mooi glas bij de heerlijke streekgerechten die geserveerd worden.

Arrangement Met de fiets van wijnboer naar wijnboer

    • Vijf overnachtingen bij verschillende wijnhuizen, inclusief ontbijt
    • Lunchpakket, dagelijks
    • Bagagetransport
    • Kaarten en routebeschrijvingen
    • Boottocht over de Rijn
    • Data: 1 mei t/m 21 oktober
    • Vanaf € 319 per persoon

Je overnacht uitsluitend bij wijnboeren met het kwaliteitspredikaat van de vereniging ‘Vakantie bij de Wijnboeren van Rheinhessen’. Informatie: www.rheinhessen.de.

Mainz: drieënhalf uur met de auto
Met de auto ben je zo in Mainz, het ligt op ongeveer drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In deze hoofdstad Rheinhessen, van het grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van tweeduizend jaar vormen de belangrijkste elementen van de hoofdstad van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels. Meer informatie vind je op www.mainz-rheinhessen.nl.

ALLE PERSBERICHTEN VAN RHEINHESSEN-MAINZ

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl