Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Vier Hiwweltouren voor actieve wandelaars

Nieuwe wandeltochten in wijnstreek Rheinhessen krijgen predicaat ‘Premiumweg’

In Rheinhessen wordt een heuvel ook wel ‘Hiwwel’ genoemd. Daar hebben de nieuwe Hiwweltouren hun naam aan te danken. Het zijn afwisselende wandeltochten over het glooiende landschap van het grootste wijngebied in Duitsland. Ze bieden prachtige vergezichten, ongerepte natuur en veel wijnboeren waar je onderweg kunt genieten van lekkere versnaperingen. Mede dankzij de uitstekende bewegwijzering hebben de Hiwweltouren het predicaat ‘Premiumweg’ gekregen van het Duitse Wandelinstituut. Kijk voor meer informatie op www.mainz-rheinhessen.nl.

Rheinhessen ligt op drieënhalf uur rijden van Nederland. Vanwege de bijzondere geografische ligging is het de warmste regio van Duitsland, met veel zomerse dagen en relatief weinig neerslag. Ideale omstandigheden voor wijnbouw, maar zeker ook voor wandelaars. De vier Hiwweltouren zijn gemiddeld 11 km lang en overbruggen een hoogteverschil van 100 tot 150 meter. Per route ben je gemiddeld zo’n drie à vier uur onderweg.

1. Hiwweltour Bismarckturm
De buitengewoon gevarieerde Hiwweltour Bismarckturm cirkelt van Ingelheim naar Gau-Algesheim en via Appenheim weer terug. Met als hoogtepunt de Bismarcktoren die een eindeloos panorama biedt. De wandeling biedt bospassages en open vlaktes met uitzicht op wijngaarden, velden en weides. Klik hier voor wandelkaart Bismarckturm.

Parcours: 10,3 km, duur: 180 min, laagste punt: 133 m, hoogste punt: 244 m.

 2. Hiwweltour Eichelberg
Hiwweltour Eichelberg leidt naar het dak van Rheinhessen. Je maakt kennis met een aantrekkelijke mix van afwisselende en ongerepte natuur gecombineerd met een verzorgd cultuurlandschap. Heb je interesse in geologie neem dan een kijkje in de kwartsiet- en porfier steengroeven. Een gezellig glas wijn in Frei-Laubersheim en Fürfeld en ook de middeleeuwse geschiedenis in Fürfeld en Neu-Bamberg maken de wandeling compleet. Klik hier voor wandelkaart Eichelberg.

Parcours: 11 km, duur: 225 min, laagste punt: 168 m, hoogste punt: 310 m.

3. Hiwweltour Heideblick
Hiwweltour Heideblick biedt een indrukwekkend heidenlandschap middenin Rheinhessen. Tussen de gecultiveerde wijngaarden en ongerepte vlaktes leidt de wandeling rond Siefersheim naar adembenemende vergezichten. Ontmoet de kruidenheksen, bekijk de wilde orchideeën en bezoek de Ajax-toren en de oude ruïnes. Klik hier voor wandelkaart Heideblick.

Parcours: 9,9 km, duur: 180 min, laagste punt: 150 m, hoogste punt: 266 m.

4. Hiwweltour Tiefenthaler Höhe
De Hiwweltour rond Tiefenthal weet te bekoren door fabelachtige uitzichten en een zeer gevarieerd traject. De route leidt door een gemengd bos, een natuurreservaat, open weides en langs oude steengroeven. Je wandelt door een wilde, romantische ravijn; de Hiwweltour eindigt op het dorpsplein. Klik hier voor wandelkaart Tiefenthaler Höhe.

Parcours: 12,7 km, duur: 240 min, laagste punt: 172m, hoogste punt: 327m.

Amazing Mainz
Als je toch in de buurt bent vergeet dan niet de oude stad Mainz te bezoeken. De cultuur in deze stad biedt een ideale afwisseling voor de Hiwweltouren in de natuur. In het hart van de oude stad met zijn pittoreske straatjes en gezellige wijnbars vind je de duizend jaar oude kathedraal van St. Martin. Breng ook een bezoek aan het Gutenberg Museum met originele bijbels uit de 15e Eeuw of bekijk de beroemde Chagall ramen van de St. Stephan kerk.

Informatie Mainz-Rheinhessen
Zoek je een bijzonder vakantieverblijf met mooie wandelmogelijkheden? De wijnboeren in Rheinhessen ontvangen je graag. Je kunt bij ze overnachten en laten je met alle plezier de interessante wereld van de wijnbouw zien. Het is ook mogelijk om een luxe hotel in de binnenstad van Mainz te boeken of een gezellig pension in een van de vele dorpjes. Informatie hierover vind je op Mainz-Rheinhessen.nl.

ALLE PERSBERICHTEN VAN RHEINHESSEN-MAINZ

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl