Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Trui voor stoere vrouwen en echte kerels

Övik Knit Sweater, de nieuwe wollen trui van Fjällräven

Fjällräven heeft deze winter een stoere trui voor vrouwen, de Övik Knit Sweater. Ook verkrijgbaar in een uitvoering voor echte kerels. De trui is gemaakt van zachte, warme wol met ingebreide patronen. Ideaal voor dagelijks gebruik en het buitenleven. Het authentieke kledingstuk heeft een ronde hals, nauw aansluitende raglanmouwen en verstevigingen op de ellebogen. De trui is niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel.

Wol is een wonderbaarlijk materiaal, het combineert alle eigenschappen die je wenst voor een winterse trui. De krullende, holle vezels houden grote hoeveelheden lucht vast, wat zorgt voor uitstekende isolatie. Wol is duurzaam en elastisch, comfortabel om te dragen en zeer praktisch in zowel een warm als koud klimaat.

Niet zo vaak wassen
Wol zuigt vocht op dat vervolgens van het lichaam wordt weggevoerd, zo koel je niet af. Het zijn de enige vezels die verwarmen als ze vochtig zijn. Dat is vooral handig als je wisselt tussen zwaar en licht werk, het helpt je temperatuur te regelen. Wol is bovendien natuurlijk bestand tegen vuil en slechte geurtjes, wat betekent dat wollen kledingstukken niet zo vaak gewassen hoeven te worden. Het luchten van de kleding is vaak al voldoende om te zorgen dat het weer fris aanvoelt.

De Övik Knit Sweater is gemaakt van schapenwol. Fjällräven gebruikt verschillende soorten wol, afhankelijk van de gewenste functie:

  • Normale wol van schapen is isolerend, duurzaam en zacht. Het isolerende vermogen kan variëren door verschillende breitechnieken te gebruiken en zo een meer gladde of luchtigere structuur te creëren.
  • Lamswol is de eerste wol van een jong schaap en daardoor extra zacht en veelzijdig. Ook hier kunnen verschillende breitechnieken toegepast worden.
  • Merinoswol is afkomstig van merinosschapen en is een extra zachte, fijne wol die niet kriebelt. Vooral populair voor ondergoed en kledingstukken die op de huid worden gedragen.

Informatie
Fjällräven Övik Knit Sweater is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist. Advieswinkelprijs Dames € 142,50 en Heren € 144,95. Kijk voor meer informatie op Fjallraven.nl. Social media: Facebook.com/Fjallraven, Twitter.com/Fjallraven_Swe, Youtube.com/Fjallraven.

Fjällräven
Fjällräven is in 1960 opgericht in het ruige, Zweedse Örnsköldsvik door Åke Nordin. Åke was een zeer gepassioneerde zwerfsporter en altijd bezig met het verbeteren van zijn uitrusting. Sindsdien kleden vele boswachters, jagers, trekkers en vissers zich met de onverwoestbare en sneldrogende G-1000 stof die door Fjällräven werd ontwikkeld. Tegenwoordig ontdekken steeds meer recreatieve en professionele buitenliefhebbers het robuuste merk. Fjällräven maakt een brede lijn kleding, rugzakken, tenten, slaapzakken en accessoires. Functioneel, duurzaam, tijdloos en altijd voorzien van het logo van de fjällräven (Zweeds voor poolvos).

ALLE PERSBERICHTEN VAN FJÄLLRÄVEN

DOWNLOAD TEXT

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl