De everyday basics van Glerups

Deense pantoffels met een verantwoorde ecologische footprint

Je staat ermee op en gaat ermee naar bed: pantoffels van Glerups zijn de beste everyday basics denkbaar. Classy, stijlvol en comfortabel, je zou ze het liefst de hele dag door dragen. De handgemaakte sloffen van het Deens merk zijn vervaardigd van honderdprocent schapenwol. Zo laten je warme voeten ook nog eens een ecologisch verantwoorde footprint achter. 

Snuggle up met de beste basics uit het pantoffelrepertoire. Het vakkundig geproduceerde vilt van Glerups is niet alleen lekker warm, maar ook erg stevig. Daarom gaan de sloffen jarenlang mee. En dat is ook duurzaam.

Slipper, laars of schoen
De buitenzool heeft een antislipwerking en is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer. De sloffen zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in heel veel prachtige kleuren. Je vindt alle informatie op www.binorm.nl/glerups.

Informatie
Glerups pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Een zware klus en Nanny was al snel de hele dag handmatig aan het vilten. Haar man Over Glerups ontwikkelde daarom een machine om het werk te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht en is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper. 

Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

ALLE PERSBERICHTEN VAN GLERUPS

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl