Parka voor poolreizigers

Expedition Down Parka No. 1 nu verkrijgbaar bij Fjällräven Brand Store Amsterdam

Temperaturen in Lapland, Alaska, Canada en Groenland kunnen teruglopen tot 30 graden onder nul. Bij felle wind is de gevoelstemperatuur dan meedogenloos koud. Voor deze extreme omstandigheden ontwikkelde Fjällräven een uitzonderlijk goed geïsoleerde donsjas: Expedition Down Parka No. 1. Ontworpen voor professioneel gebruik in de Arctische kou en gemaakt van G-1000 Eco met verstevigingen van G-1000 HeavyDuty Eco. De parka is nu verkrijgbaar in de Fjällräven Brand Store Amsterdam, winkelprijs € 1.800. Klik hier voor de video.

Tijdens de ontwikkeling van de Expedition Down Parka No. 1 stonden betrouwbaarheid en functionaliteit voorop. Elk stiksel is ontworpen om aanzienlijke krachten te weerstaan en de drager te beschermen tegen langdurige blootstelling aan extreme kou. De snit is lang en het jack heeft een diepe stormcapuchon met afneembare synthetische bontrand voor extra bescherming tegen de bijtende wind. De blinde tweewegrits heeft een beschermende overslag met knopen die op ripsband bevestigd zijn. Alle knopen en ritstrekkers zijn oversized. Je kunt ze dus makkelijk beetpakken met handschoenen aan.

Slimme bretels
Diverse ruime zakken op de borst en de onderkant van het jack bieden ruimte aan onder andere een GPS, skibril en extra handschoenen. Koude vingers kun je opwarmen in de steekzakken op borsthoogte. Het jack heeft ook aan de binnenkant zakken en een paar afneembare bretels waardoor je het jack “aan” kunt hebben zonder de mouwen te gebruiken. Dat is praktisch wanneer je sneeuw ruimt of ander inspannend werk verricht en je jack niet wilt verliezen in een plotselinge windvlaag. De manchetten kunnen met klittenband versteld worden; om de taille aan te passen is er een trekkoord. De meest gebruikte stof is G-1000 Eco van gerecycled polyester en biologisch katoen. De vulling bestaat uit ethisch verantwoord geproduceerd dons. De schouders, mouwen, onderrug en zakken zijn versterkt met G-1000 HeavyDuty Eco en het jack is gevoerd met polyamide.

De zakken om je handen te warmen en de binnenkant van de kraag, die tegen de kin aan komt, zijn gevoerd met warme wol van de gerenommeerde weverij Abraham Moon. De materialen en details zijn gekozen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo zijn de meeste leren accenten gemaakt van restjes leer en kun je de delen die het ’t zwaarst te verduren hebben na jaren gebruik eenvoudig vervangen.

Informatie
Fjällräven Expedition Down Parka No. 1 is verkrijgbaar bij de Fjällräven Brand Store Amsterdam. Winkelprijs € 1.800.

Fjällräven Brand Store Amsterdam
Rozengracht 219 – 225
1016 NA Amsterdam
Klik hier voor de plattegrond.

Openingstijden
Ma: 12.00 – 19.00
Do: 10.00 – 20.00
Di, wo, vr: 10:00 – 19:00
Za: 10:00 – 18:00
Zo: 12:00 – 18:00

Over Fjällräven
Fjällräven is in 1960 opgericht in het ruige, Zweedse Örnsköldsvik door Åke Nordin. Åke was een zeer gepassioneerde zwerfsporter en altijd bezig met het verbeteren van zijn uitrusting. Sindsdien kleden vele boswachters, jagers, trekkers en vissers zich met de onverwoestbare en sneldrogende G-1000 stof die door Fjällräven werd ontwikkeld. Tegenwoordig ontdekken steeds meer recreatieve en professionele buitenliefhebbers het robuuste merk. Fjällräven maakt een brede lijn kleding, rugzakken, tenten, slaapzakken en accessoires. Functioneel, duurzaam, tijdloos en altijd voorzien van het logo van de fjällräven (Zweeds voor poolvos).

ALLE PERSBERICHTEN VAN FJÄLLRÄVEN

DOWNLOAD VIDEO

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl