Oranje kansrijk op WK Handbal Dames 2019 in Japan

Negen speelsters van het nationale team dragen Mizuno handbalschoenen, in de WK-kleur Cuprum

Het Nederlands Damesteam Handbal speelt op 30 november haar eerste wedstrijd op het WK in Japan. Tegenstander is Slovenië dat samen met Oranje, Noorwegen, Servië, Angola en Cuba in Groep A zit. De Oranje handbaldames zijn zeker kansrijk: ze wonnen zilver op het WK van 2015 en brons in 2017. In totaal doen er 24 landen mee. De WK-finale wordt gespeeld op zondag 15 december in Kumamoto.

We kunnen de verrichtingen van Oranje nauwgezet volgen: alle wedstrijden worden door Ziggo live uitgezonden. Speciaal voor dit toernooi introduceert Mizuno handbalschoenen in de opvallende WK- kleur Cuprum. Een prachtige kleur die niet alleen kracht maar ook vrouwelijke elegantie uitstraalt. Negen speelsters van het team spelen in Japan op deze schoenen, te weten: Estavana Polman, Kelly Dulfer, Debbie Bont, Laura van der Heijden, Inger Smits, Annick Lipman, Larissa Nusser, Dione Housheer en Bo van Wetering.

Mizuno WK Handbalschoenen
Afhankelijk van de positie waar ze spelen en hun individuele kwaliteiten maken speelsters een keuze uit de Mizuno-handbalcollectie. Populaire schoenen zijn de Wave Stealth V en de Wave Mirage 3.

Mizuno Wave Stealth V Cuprum
Voor sterke, dynamische speelsters die veel in duel zijn en zich staande moeten houden heeft Mizuno de Wave Stealth V ontworpen. Dit type handbalster heeft behoefte aan een lichtgewicht schoen die maximale stabiliteit, wendbaarheid, afduwing en schokdemping geeft.

Zo zorgt de Dynamotion Flex Groove technologie voor een optimale voorvoetflexibiliteit met het behoud van het maximale gevoel met de vloer. Vooral belangrijk bij agressieve, korte bewegingen. De XG rubber zool geeft een uitstekende grip. Consumentenadviesprijs € 139,50.

Mizuno Wave Mirage 3 Cuprum
De Wave Mirage 3 is ontwikkeld voor snelle en lichtvoetige handbalsters die duels proberen te vermijden en doelgericht zijn. Dankzij de DynamotionFit Bootie constructie, een sokachtige instap, sluit de schoen optimaal aan op de voet. Mede door het naadloze bovenwerk geeft dit de schoen een superieure pasvorm en een ongekende stabiliteit wat bijdraagt aan de explosiviteit en acceleratiemogelijkheden.

De nieuwe Wave Mirage 3 is voorzien van het Intercool ventilatiesysteem in de tussenzool dat zorgt voor de afvoer van transpiratievocht en warmte. De speciale Wave-technologie biedt zowel demping als souplesse. De PoWnCe middenzool zorgt voor demping en een hoge teruggave van energie ook bij minder krachtige sprongen. De D-Flex Groove en Dynamotion Groove geven maximale stabiliteit vooral tijdens snelle zijwaartse bewegingen. De XG rubberzool is onverslijtbaar en heeft een uitstekende grip. Het Durashield beschermt de tenen optimaal. Consumentenadviesprijs € 134,95

Informatie
Mizuno Wave Mirage 3 Cuprum en Mizuno Wave Stealth V Cuprum zijn verkrijgbaar bij sportwinkels en online sportshops. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Over Mizuno
Mizuno is een internationaal sportmerk opgericht in 1906 in Osaka (Japan). Het is uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van functionele sporten. Mizuno Corporation Netherlands vertegenwoordigt het merk in de Benelux waarbij de focus ligt op running, volleybal, handbal, korfbal, voetbal, judo en tennis.  

Mizuno is hoofdsponsor van de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast is ze official shoe supplier van de Nederlandse en Belgische volleybalbond en de Nederlandse en Belgische korfbalbond. Het merk doet er alles aan om de hoogste kwaliteit sportuitrusting te ontwikkelen. Dat doet ze in samenwerking met sporters als Estavana Polman, Mikkel Hansen en Laura Dijkema. 

Steeds meer sporters ontdekken de kwaliteit van Mizuno omdat het merk nooit concessies doet aan functionaliteit. In de Mizuno-filosofie leidt dit namelijk ook esthetisch altijd tot het meest geslaagde product. Mizuno Corporation Netherlands is gevestigd in Capelle aan den IJssel en heeft ook in Leusden een showroom.

ALLE PERSBERICHTEN VAN MIZUNO

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl