Multifunctionele tang met verwisselbare bek

Nieuw: Leatherman Wave+ met 17 gereedschappen en vervangbare draadknippers

De Leatherman Wave is de populairste multitool ooit. Sinds 1998 zijn er wereldwijd meer dan tien miljoen van verkocht. Nu is er de Leatherman Wave+ met eveneens 17 gereedschappen, maar met één belangrijke verbetering. Je kunt nu namelijk de bek van de tang vervangen. De draadknippers zijn eenvoudig los te schroeven zodat je ze kunt verwisselen als ze versleten zijn.

Leatherman heeft ook de houder aangepast, deze is nu gemaakt van onverslijtbaar nylon met een drukknoopssluiting van staal. De Wave+ is voorzien van een groot aantal praktische en functionele gereedschappen die worden vergrendeld als ze uitgeklapt zijn. De twee messen, vijl en zaag zijn te gebruiken zonder de Wave+ te openen en hebben elk hun eigen bijzondere specificaties. Ook de schroevendraaiers, liniaal, schaar en flessenopener komen vaak van pas.

Tang
De tang open je door de handgrepen om te vouwen. De bek is uitgerust met kleine tanden die extra grip geven. De punt is klein genoeg voor heel precies werk, zoals het bijbuigen van vishaakjes of het verwijderen van splinters. De rug van de bek is afgerond zodat je gemakkelijker in nauwe ruimtes manoeuvreert en gemakkelijk draad rond buigt. De tang is uitgerust met een draadknipper en draadstripper.

Mes met glad lemmet
Het droppointvormige lemmet is gemaakt van 420HC-roestvaststaal. Deze roestvaste staalsoort bevat meer koolstof dan normaal 420-staal. Door deze toevoeging blijft het mes langer scherp. De lemmetvorm is geschikt voor vrijwel alle snijklusjes. Je opent het lemmet gemakkelijk met één hand vanaf de buitenkant van de tool met hulp van het duimoog.

Mes met gekarteld lemmet
Het gekartelde lemmet is ook gemaakt van 420HC-roestvaststaal. Dit mes heeft een stevige punt dankzij het ‘sheepfoot’-vormige lemmet. De stompe punt maakt het snijden van vezelrijke materialen als touw ook een stuk veiliger. De kartels zijn ook erg geschikt voor openen van dozen.

Houtzaag
Takken tot polsdikte zijn geen probleem voor de houtzaag met stevige vertanding. Doordat de rug smaller is dan de zaagtanden bijt de zaag zicht niet vast in het hout en wordt wrijving beperkt. Naast takken maakt deze zaag natuurlijk ook korte metten met pallets en planken.

Vijl
De vijl heeft twee kanten. De ene kant heeft een diamantcoating om mee te slijpen. Handig om bijvoorbeeld een bijl even snel bij te slijpen in het veld. De andere kant is voorzien van een metaalvijl. Onder andere erg geschikt voor het afbramen van staal.

Informatie
De Leatherman Wave+ is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist, consumentenadviesprijs € 149,95. Ga voor verkooppunten naar www.leatherman.nl.

Over Leatherman
De Leatherman Tool Group Inc. is ruim vijfendertig jaar geleden opgericht door Tim Leatherman. Elke multitool en mes wordt met de hand gemaakt door een van de 700 Leatherman-medewerkers die 100% achter de missie en visie staan van Leatherman: een tool maken waar klanten op kunnen rekenen in elke verwachte en onverwachte situatie. Met een garantie van 25 jaar. Vandaag de dag heeft Leatherman meer dan vijftig verschillende multitools en zakmessen in het assortiment die verkrijgbaar zijn in 82 landen.

ALLE PERSBERICHTEN VAN LEATHERMAN

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl