Meesterlijke keukenmessen, Italiaans design

Nieuw: Serie 1896, gastronomische messen van het Italiaanse merk Due Cigni

Het Italiaanse merk Due Cigni introduceert een serie meesterlijke keukenmessen onder de naam 1896. Het heft van de messen is gemaakt van luxe walnotenhout, het lemmet van superieur roestvaststaal dat door zijn hardheid uitstekend op scherpte blijft. De messen zijn ijzersterk dankzij de volledige tangconstructie waarbij de tang de hele vorm van de handgreep volgt.

Voor alle duidelijkheid, de tang is het stalen deel dat uit het lemmet steekt en wordt gebruikt om de handgreep te bevestigen. Van alle gangbare manieren om vaststaande messen te maken is de volledige tangconstructie de sterkste. Bij de messen van Serie 1896 wordt ook de volledige lemmetdikte overgenomen naar de tang wat zorgt voor een optimale balans. De tang is met drie klinknagels vastgemaakt aan het handvat. De messen zijn ontworpen door Oreste Frati, oprichter van Fox Knives dat sinds kort eigenaar is van het 120 jaar oude merk Due Cigni.

Met de hand gepolijst
De gesmede en in ijs geharde lemmeten van Serie 1896 zijn gemaakt van het zeer hoogwaardige molybdeen-vanadiumgelegeerd staal X50CrMoV15. Ze worden in meerdere processtappen nauwkeurig bewerkt en met de hand gepolijst. De messen van Due Cigni zijn geschikt voor zowel meesterkoks als volleerde thuiskoks.

Informatie
Due Cigni Koksmes 15 cm, consumentenadviesprijs € 57,95.
Due Cigni Broodmes 20 cm, consumentenadviesprijs € 62,95.
De messen met walnoten heft zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Ze zijn verkrijgbaar bij kookwinkels en webshops. Informatie: www.foxknives.nl. (De serie is ook verkrijgbaar met een vaatwasserbestendige kunststof handgreep.)

Over Due Cigni
Al meer dan 120 jaar worden in de bestekfabriek Due Cigni (De Twee Zwanen) uit het Noord Italiaanse Maniago hoogwaardige keukenmessen gemaakt. Met de hand. Deze traditierijke Italiaanse messenfabrikant werd enkele jaren geleden door Fox Knives overgenomen. Familiebedrijf Fox Knives werd in 1977 opgericht door Oreste Frati. Dankzij de betrokkenheid van deze ontwerper bij de productie is Fox Knives bijzonder succesvol geworden.

ALLE PERSBERICHTEN VAN FOX KNIVES

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl