Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Kerst onder een hemel van twinkelende lichtjes

Kerstmarkt Mainz, een van de mooiste Weihnachtsmarkten van Duitsland

Vanaf 30 november twinkelen miljoenen kerstlichtjes boven het marktplein van de historische stad Mainz. Het marktplein met de duizend jaar oude Dom, de historische renaissancegevels en vakwerkhuizen vormt dan een prachtig decor voor een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Zowel binnen als buiten de dom worden sfeervolle concerten gegeven en in de winkel van het Gutenberg-Museum druk je je eigen kerstkaarten.

Op de sfeervolle kerstmarkt vind je typische Mainzer specialiteiten als geroosterde amandelen, kaiserschmarren en gepofte kastanjes. De grote piramidevormige toren met kleurrijk houtsnijwerk is een beroemde blikvanger. Wat je ook gezien moet hebben is de levensgrote kerststal voor de Gotthard Kapel. Midden op het plein staat een klein dorpje, opgetrokken uit gezellige kersthuisjes van grote wijnvaten. Hier genieten bezoekers rond een knisperend kampvuur van glühwein en warme reibekuchen.

Meerdere kerstmarkten in Mainz
In Mainz vind je ook nog vier kleinere kerstmarkten die je tegenkomt tijdens een mooie wandeltocht door de oude binnenstad vol schilderachtige straatjes en gezellige wijnbarretjes. Overal zie je marktkramen die uitpuilen met snuisterijen als handgemaakt speelgoed, adventskransen, kerstboomdecoraties, keramiek, kaarsen en nog veel meer.

Informatie
De openingstijden van de vijf kerstmarkten in Mainz zijn:

  • Van 30 november t/m 23 december 2017
  • Zondag tot donderdag: van 11:00 tot 20:30
  • Vrijdag en zaterdag: van 11:00 tot 21:00

Meer informatie vind je op www.mainz.de.

Mainz: drieënhalf uur met de auto
Met de auto ben je zo in Mainz, het ligt op ongeveer drieënhalf uur rijden van Nederland en België. In deze hoofdstad van het grootste wijngebied van Duitsland vind je het goede leven. Bezoekers uit de hele wereld zijn hier van harte welkom. Levensvreugde en een cultuur van 2000 jaar vormen de belangrijkste elementen van de hoofdstad van Rheinland-Pfalz, het land van duizend heuvels. Meer informatie vind je op www.mainz-rheinhessen.nl.

ALLE PERSBERICHTEN VAN MAINZ

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl