Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Handgemaakte slippers in Herfstblauw 2017

Glerups, de natuurlijke pantoffels uit Denemarken van 100% wol en kalfsleer

Navy Peony is dankzij de New York Fashion Week de modekleur van deze herfst. Dit diepe blauw, in combinatie met naturelbruin leer, maakt van deze Glerups slippers een heus fashion statement. Maar veel belangrijker is dat de slippers van Glerups heerlijk aanvoelen. Ze zijn gemaakt van 100% schapenwol van geselecteerde schapen uit New Zeeland. Zacht, warm en puur natuur. De buitenzool heeft een anti-slipwerking en is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer. 

Door middel van een speciaal procedé wordt de wol gewreven tot vilt. Dankzij dit vilt zijn de slippers luchtig en ademend en nemen ze tot 35% vocht op zodat ze altijd droog en warm aanvoelen. Glerups slippers draag je met blote voeten. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor een behaaglijke tred. Meer informatie vind je op www.glerups.nl.

Informatie
Glerups slippers zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.glerups.nl in acht fraaie kleuren. Winkeladviesprijs € 69,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Een zware klus en Nanny was al snel de hele dag handmatig aan het vilten. Haar man Ove Glerup ontwikkelde daarom een machine om het werk te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht en is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

ALLE PERSBERICHTEN VAN GLERUPS

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl