Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Groenten en fruit veel langer vers

Nieuw – OXO GreenSaver vershoudbox: langer vers, minder verspilling, besparing kosten

OXO introduceert de GreenSaver, een vershoudbox die groenten en fruit aanzienlijk langer vers houdt. Hiermee voorkom je dat de verse producten die je aan het begin van de week koopt, voor het einde van de week verpieterd zijn. Zo geniet je altijd van verse groenten en fruit, verspil je minder en bespaar je kosten. De GreenSaver is gebaseerd op drie principes: absorptie van ethyleengas, een goede luchtcirculatie en behoud van een optimaal vochtigheidsniveau.

Bij het bewaren van groenten en fruit – zonder een OXO GreenSaver – treden er al snel drie problemen op: ethyleengas, verkeerde luchtcirculatie en ongecontroleerde vochtigheid. De OXO GreenSaver biedt voor elk probleem een oplossing waardoor groenten en fruit tot wel een week langer houdbaar blijven.

Absorberen ethyleengas
Het geactiveerde koolstoffilter van de GreenSaver vangt en absorbeert ethyleengas en vertraagt zo het verouderingsproces. De inhoud blijft veel langer fris. Het filter is gemaakt van kokosnootschil: veilig, natuurlijk en niet giftig. Eén koolstoffilter gaat drie maanden mee. Een datumschuifje geeft aan wanneer het tijd is om deze te vervangen.

Stimuleren van een goede luchtcirculatie
Het mandje tilt de inhoud licht op, los van boxwanden, om luchtcirculatie te bevorderen en verrotting tegen te gaan. Tevens kan het als vergiet worden gebruikt.

Vochtniveau in balans
De ventilatieschuif op de vershoudbox kan open en dicht geschoven worden om het optimale vochtigheidsniveau voor verschillende soorten fruit en groenten te behouden. Zo blijven ze fris en knapperig. Een handig overzicht onder de ventilatieschuif toont – voor de meest voorkomende fruit- en groentesoorten – of de ventilatieopening open of gesloten moet worden.

Het motto van de OXO GreenSaver luidt: verspil minder, bespaar meer. Jaarlijks wordt ongeveer 25 procent van alle groenten en fruit dat we kopen weggegooid. Dat is een enorme verspilling. Niet alleen voor de wereld maar ook voor je eigen portemonnee. Met een OXO GreenSaver draag je een steentje bij aan het verkleinen van het bovengenoemde percentage en bespaar je geld omdat je minder hoeft weg te gooien. Bovendien eet je gezonder en smakelijker omdat de producten langer vers zijn.

Informatie
De GreenSaver vershoudbox is verkrijgbaar in drie onderling stapelbare maten bij kookwinkels, De Bijenkorf en diverse webshops. De kleinste maat is perfect voor aardbeien en bessen, de middelste voor sla, broccoli en druiven en de grootste, langwerpig box is perfect voor wortels, komkommer en selderij. Consumentenadviesprijs: kleine box 1,5 liter € 19,95, vierkante box 4,0 liter € 26,95 en langwerpige box 4,7 liter € 29,95. Navullingen van de koolstoffilters zijn los verkrijgbaar.

Ga voor meer informatie naar www.forsta.nl.

Over OXO
OXO is toegewijd aan het ontwerpen van innovatieve consumentenartikelen die het dagelijks leven een beetje makkelijker maken. Daarom bestudeert OXO zorgvuldig ieder ergonomisch detail: van hoe het wordt vastgehouden en gebruikt tot hoe het wordt schoongemaakt en bewaard. Ieder OXO artikel is tot in de kleinste finesses afgestemd op de gebruiker. Eigenlijk is er geen betere samenvatting van ‘universeel design’ dan de naam OXO zelf. Of je OXO nou horizontaal, verticaal, ondersteboven of achterstevoren schrijft, het maakt geen verschil voor het resultaat.

ALLE PERSBERICHTEN VAN OXO

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl