Goed nieuws voor buitenkoks

Primus introduceert Tupike, de ideale camping stove

Ga je kamperen, een weekendje weg of picknicken met de familie vergeet dan niet de nieuwe Primus Tupike mee te nemen. Met deze eenvoudig te bedienen camping stove kun je buiten heerlijk kokkerellen. Groenten of vlees maak je smaakvol klaar op de bijgeleverde grillplaat. Zo geniet de hele familie in de open lucht van de lekkerste gerechten.

De Primus Tupike is volledig nieuw ontwikkeld. De tweepits-brander is licht en compact en daarom makkelijk mee te nemen. Dankzij het uitklapbare onderstel creëer je een comfortabele hoogte die ideaal is als je op de grond of op een stoel zit. Er is veel aandacht besteed aan het design van de Tupike brander. Een strakke roestvrijstalen behuizing en mooie eikenhouten afwerking geven het kooktoestel een stoere uitstraling.

Koken bij fikse wind
Na het openen van de campingbrander kunnen de windschermen eenvoudig in positie worden gezet. Zo kun je zelfs bij een fikse wind aan de slag. Op de pitten is genoeg ruimte voor twee grote pannen; de vlam is eenvoudig regelbaar. Dankzij het slimme ontwerp en de opvangschaal is de Tupike gemakkelijk te reinigen.

Informatie
Primus Tupike is verkrijgbaar bij de outdoor speciaalzaak en online. De stove werkt op Primus 100 g, 230 g of 450 g gascartridges. Ga voor meer informatie naar www.primus.eu. Adviesverkoopprijs € 229,95.

Tupike onderdeel van de nieuwe Primus CampFire range en wordt met zorg vervaardigd in Europa, in Primus’ eigen fabriek. Bij de ontwikkeling van deze stove heeft Primus als voorwaarde gesteld om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden. Ze heeft hierbij de aanbevelingen van het Zweedse Environmental Research Institute (ILS) aangehouden. Dit geldt voor de keuze van de grondstoffen en voor het feit dat de materialen aan het einde van de levenscyclus eenvoudig kunnen worden gescheiden voor hergebruik.

Specificaties
Afmeting         475 x 82 x 295 mm
Output             2 x 3000 W
Gewicht           4,5 kg
Personen         1-10
Brandduur      47 minuten, 230 g cartridge

Over Primus
Primus is opgericht in 1892 in Zweden en uitgegroeid tot het meest avontuurlijke outdoormerk ter wereld. Het was de eerste brander die op de Zuidpool stond (met Amundsen) en bovenop de Mount Everest (met Hillary en Norgay). Primus wordt gedreven door voortdurende innovaties: ultrahoge energieopbrengst, steeds lichter gewicht, duurzaamheid, design en bedieningsgemak. Op het gebied van outdoorbranders, gastanks, lantaarns, pannen, thermosflessen en drinkflessen. Voor professioneel uitgeruste expedities, trekking en camping.

ALLE PERSBERICHTEN VAN PRIMUS

DOWNLOAD VIDEO

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl