Glerups in sprankelend Cranberry

Nieuwe kleur voor de handgemaakte Deense pantoffels

De nieuwe kleur is binnen! De pantoffels van Glerups zijn nu ook verkrijgbaar in Cranberry: sprankelend, natuurlijk en warm. Alle modellen – laarsjes, pantoffels en slippers – zijn verkrijgbaar in de nieuwe kleur. Het materiaal is natuurlijk nog altijd hetzelfde: vilt van 100% schapenwol dat ademt en tot 35% vocht kan opnemen. Zo voelen de pantoffels altijd droog en warm aan. Informatie: www.binorm.nl/glerups. 

Je draagt Glerups het liefst met blote voeten, dan zitten ze als gegoten. De buitenzool heeft een anti-slipwerking en is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer. De mooie naturelbruine kleur van de zool in combinatie met de vormgeving en het Cranberry-kleurige vilt geeft Glerups haar prachtige uitstraling. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor de nodige demping.

Informatie
Glerups Cranberry pantoffels zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie.

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Een zware klus en Nanny was al snel de hele dag handmatig aan het vilten. Haar man Over Glerups ontwikkelde daarom een machine om het werk te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht en is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper. 

Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

ALLE PERSBERICHTEN VAN GLERUPS

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl