Fjällräven vindt tent opnieuw uit

Zestien volledig nieuw ontwikkelde tenten voor kampeerseizoen 2016

Fjällräven introduceert voor kampeerseizoen 2016 maar liefst zestien volledig nieuw ontwikkelde tentmodellen. De tenten zijn licht, eenvoudig, functioneel en extra stevig. Precies wat je van een tent mag verwachten, maar dan met de nieuwste materialen, oplossingen, kleuren en designs. Het resultaat is een duurzame serie PFC-vrije tenten die generaties lang intensief gebruikt kunnen worden. 

De zestien tenten zijn ingedeeld in twee families: Abisko voor minder veeleisende tochten en Keb om te overnachten in onbeschutte gebieden met uitdagend terrein. Van de solo-tent Abisko Lite tot het werkpaard Keb Endurance: de nieuwe tenten presteren niet alleen op de weegschaal maar ook in de wildernis.

Zeven nieuwe types
Er zijn zeven nieuwe types in meerdere formaten: Abisko Shape, Abisko Lite, Abisko View, Abisko Endurance, Keb Endurance en Keb Dome.

Uitgelicht: Abisko Shape
De Abisko Shape van Fjällräven is een comfortabele en lichtgewicht trekkingtent, verkrijgbaar in een twee- en een driepersoons uitvoering. Het ontwerp is eenvoudig en gewichtsbesparend met een laag profiel, maar biedt nog steeds voldoende leefruimte voor rugzakken of wellicht je trouwe viervoeter. De buitentent is gemaakt van het nieuwe high-performance TripleRip nylon en heeft een innovatieve constructie die twee stofdiktes combineert.

De buiten- en binnentent zijn met elkaar verbonden, zodat de binnentent tijdens het opzetten altijd droog blijft. De deur van de buitentent kan halfopen vastgezet worden. De rits heeft een autolock-functie en kan dus niet omhoog gedrukt worden door de wind.

Optimale ventilatie
Grote, hoog geplaatste ventilatieopeningen zorgen voor een optimale luchtcirculatie. De opening van de buitentent kan ook geheel afgesloten worden met tentstof. Beide uiteinden van de buitentent kunnen worden opgerold voor extra ventilatie tijdens warme en droge nachten.

De ruime binnentent heeft een drooglijn en vier mesh opbergvakken: praktisch als je natte uitrusting wilt laten drogen en je spullen opgeruimd wilt houden. Alle openingen in de binnentent zijn afgedekt met een fijn mesh dat zelfs de kleinste, nauwelijks zichtbare insecten uit de tent houdt. De deur kan ook geheel afgesloten worden met de stof van de binnentent.

Het lage profiel en de acht
scheerlijnen, gemaakt van
duurzaam Dyneema, maken de tent stabiel en veilig in de wind. Bij slecht weer kunnen dubbele tentstokken gebruikt worden. De tentstokken zijn voorzien van kleurcodes die corresponderen met de kleuren aan de buitenzijde.

Informatie
Abisko Shape 3 persoonsuitvoering, winkeladviesprijs € 865. De nieuwe tenten van Fjällräven zijn verkrijgbaar bij de outdoorspecialist. Meer informatie over de zestien nieuwe tentmodellen vind je op www.fjallraven.nl.

Over Fjällräven
Fjällräven is in 1960 opgericht in het ruige, Zweedse Örnsköldsvik door Åke Nordin. Åke was een zeer gepassioneerde zwerfsporter en altijd bezig met het verbeteren van zijn uitrusting. Sindsdien kleden vele boswachters, jagers, trekkers en vissers zich met de onverwoestbare en sneldrogende G-1000 stof die door Fjällräven werd ontwikkeld. Tegenwoordig ontdekken steeds meer recreatieve en professionele buitenliefhebbers het robuuste merk. Fjällräven maakt een brede lijn kleding, rugzakken, tenten, slaapzakken en accessoires. Functioneel, duurzaam, tijdloos en altijd voorzien van het logo van de fjällräven (Zweeds voor poolvos).

ALLE PERSBERICHTEN VAN FJÄLLRÄVEN

DOWNLOAD VIDEO

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl