Een speeddate met New York

The Big Apple in drie dagen: van binnen, van buiten, van boven en vanaf het water

Stel je hebt drie dagen de tijd en heel veel energie om New York te leren kennen, wat is dan de beste tactiek? Heel simpel, boek een Big Apple speeddate. Een hogere opbrengst qua New York-experience is nauwelijks mogelijk. Geniet per helikopter, Water Taxi, fiets en metro van de city that never sleeps. Voeg een paar mooie wandelingen toe en je bent op slag verliefd. Je stelt de speeddate eenvoudig samen op www.Stedentrips.nl. Hier volgen alvast enige suggesties.

Dag een
Je arriveert ‘s middags met KLM in New York; met de metro ben je dan zo downtown, in je hotel. Nu is het tijd om de benen strekken met een wandeling over The High Line. Dit zwevende stadspark was vroeger een spoorlijn en is bijna drie kilometer lang. Je wandelt op tien meter hoogte door Hells Kitchen, Chelsea en het Meatpacking District. Daarna ga je gezellig borrelen in Ardesia’s Winebar, hier kun je ook een hapje eten. Heb je meer zin om sjiek te tafelen, haal dan je hart op in design-restaurant Le Bernardin.

Dag twee
Op dag twee stap je om 9.00 ’s ochtends in de helikopter. Zo krijg je in 15 minuten tijd een totaalbeeld van de grootste stad van de Verenigde Staten. Je ziet in vogelvlucht de nieuwe Freedom Tower, Empire State Building, de gebouwen van de Verenigde Naties, Central Park en New York Harbour. Na een kwartier heb je de totale stad op je netvlies, dat geeft rust.

Nu is het tijd om een paar uurtjes te shoppen bij Macy’s of op Fifth Avenue. Of in Greenwich Village of Soho met zijn trendy boetiekjes en galeries. Hier zijn ook genoeg terrasjes en restaurants voor een lekker lunch. Een lekker gebakje haal je bij een van de vijf Magnolia Bakery’s. Nu heb je weer genoeg energie voor een bezoek aan St. Patricks Cathedral, the Freedom Tower of Ground Zero, het monument ter nagedachtenis aan 9/11.

Vroeg op de avond kun je een hapje eten in China Town of Little Italy. Daarna ga je naar een van de vele musicals op Broadway, zoals The Lion King, Mamma Mia of Wicked. Je sluit de avond af met een bezoek aan het Rockefeller Observation Deck op de zeventigste verdieping voor een uitzicht op New York by night. Top of the Rock!

Dag drie
Na een heerlijk ontbijt bij Sarah Beth in the Upper East Side wandel je door Central Park, via het Apple Center naar het MoMA. In dit beroemde museum voor moderne kunst geniet je in de ochtend van de Sterrennacht van Van Gogh. Daarna pak je de metro naar Battery Park voor een prachtige fietstocht door Manhattan en over de Brooklyn Bridge. Aan de overkant neem je de watertaxi naar Statue of Liberty en Ellis Island. Liefhebbers brengen een bezoek aan de stranden van Coney Island. Natuurlijk maak je nog even tijd voor Time Square. ’s Avonds neem je weer het vliegtuig terug naar Nederland. In de lucht bekijk je het foto-album op je smartphone. Voor je gevoel ben je een week weg geweest…

4-daagse vliegreis naar New York
Zin in een speeddate met New York? Vier dagen, vanaf € 677,- per persoon. Vliegreis Amsterdam – New York JFK v.v. met KLM. Twee overnachtingen in Hotel Metro (derde nacht in het vliegtuig). Vertrekdagen vrijdag en zaterdag. Inclusief en bezoek aan Top of the Rock. Alle activiteiten boek je er eenvoudig bij op www.stedentrips.nl.

Stedentrips.nl
Stedentrips.nl is de online vakantiespecialist voor steden. In de charmehotels van Stedentrips.nl proef je de lokale sfeer van de stad, vaak zijn de eigenaren nog zelf actief waardoor persoonlijke service en kwaliteit gewaarborgd blijven. Stedentrips.nl informeert, adviseert en heeft een aanbod van meer dan 70 steden en 1000 hotels in alle prijsklassen, van 2 tot 5 sterren. Tevens geeft ze informatie over vervoer. Men kan er profiteren van de meest recente aanbiedingen en er zijn volop tips en trips.

ALLE PERSBERICHTEN VAN STEDENTRIPS.NL

DOWNLOAD VIDEO

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl