Red Dot Design Award 2016 VOOR BESV JS1

Internationale jury looft designkwaliteit en innovatie

Een 41-koppige internationale jury heeft een Red Dot Award toegekend aan de e-bike JS1 van BESV. ‘Een stoer vormgegeven e-bike met veel souplesse: elegant en functioneel,’ aldus de jury. De JS1 is een snelle e-bike met een krachtige, stille motor die zorgt voor onbeperkt rijplezier. De intelligente Smart Mode berekent exact de mate van ondersteuning die nodig is. Het laat je onder alle omstandigheden licht fietsen en spaart tegelijkertijd batterij-power.

De Red Dot Design Award is een internationale onderscheiding voor design die jaarlijks wordt uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. De prestigieuze onderscheiding heet voluit: Red Dot Award Product Design 2016 in de categorie Bicycle.

De vakjury was tevens erg gecharmeerd van de integratie van bediening, accu, display, verlichting, kabels en BESV Smart App waarmee extra bike-informatie via je smartphone is te volgen. Handige functies zijn Vind Mijn E-Bike en Navigatie. Deze app (Apple/Android) vergroot het gebruiksgemak van de BESV JS1 aanzienlijk. Handig is ook de uitneembare accu in het frame, deze is makkelijk mee naar binnen te nemen om op te laden.

Informatie
Winkeladviesprijs BESV JS1 € 2999,-. Verkrijgbaar in rood en zwart. Ga voor informatie en verkooppunten in Nederland en België naar www.besv.com. 

Specificaties
Frame                         Aluminium met geïntegreerde kabels
Aandrijfsysteem       Algorhythm
Motor                         250W Achterwiel Motor
Afmetingen               1785 x 825 x 600mm
Gewicht                     26 kg
Versnellingen           Shimano, Alivio 9S
Verlichting voor       BESV 40lux, 600mA, 3.3V
Voorvork                   Suntour, 50mm veerweg met lockout
Zadel                          Velo
Remmen                    Tektro mechanische schijfremmen
Banden                      Schwalbe, Energizer Plus 700X45C
Sensor                        Torque/RPM Sensor
Accu                            36V / 11,2Ah

Over BESV
BESV is in Azië een gevestigde naam in de fietsmarkt met een snelgroeiende internationale faam. Het e-bike merk wordt ontwikkeld en geproduceerd door Darfon Electronics Corp, opgericht in 1997 in Taiwan. Dit bedrijf levert onder andere componenten voor grote computerfabrikanten, realiseert een jaaromzet van ruim 800 miljoen US-dollar en telt wereldwijd circa 15.000 werknemers.

Na introducties in Taiwan en Japan brengt BESV haar e-bikes nu naar Europa, Amerika, Canada en Australië. De e-bikes zijn voorzien van innovatieve, state of the art elektronica. In combinatie met een weldoordacht design zorgt dit voor een frisse wind in de markt van e-bikes. BESV is verkrijgbaar bij 150 verkooppunten in Nederland en België. Andere Europese landen waar BESV aan de weg timmert zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Engeland.

ALLE PERSBERICHTEN VAN BESV

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl