Robuuste veiligheidslaars voor zware weersomstandigheden

Nieuw: Ranger Iron S3 van Grisport met Gore-Tex® membraan en Vibram® zool

Grisport introduceert de Ranger Iron S3, een veiligheidslaars voor gebruik in zware weersomstandigheden. Speciaal ontwikkeld voor mensen die werken in de bouw, constructie, metaal, transport en agrarische sector. De laars heeft een neus van glasvezel en een antistatische, rubberen Vibram zool voor een perfecte grip. Het bovenste deel van de laars is gemaakt van hoogwaardig leer. Daarnaast beschikt de laars over een Gore-Tex voering, wat de laars ademend en waterdicht maakt.

De werklaars valt in veiligheidsklasse S3 en is erg comfortabel met een ideale pasvorm. Drie krachtige merken in één veiligheidslaars: Grisport, Gore-Tex en Vibram. De Ranger Iron S3 is onderdeel van de Ranger-collectie die verder bestaat uit lage en hoge veiligheidsschoenen.

Gore-Tex
Het Gore-Tex membraan zorgt ervoor dat er geen water in de laars komt, maar dat zweet er wel uitgaat. Het membraan heeft microscopische poriën die 20.000 keer kleiner zijn dan een waterdruppel, maar 700 keer groter dan een waterdampmolecuul. Deze combinatie zorgt voor duurzame waterdichtheid en een hoog ademend vermogen. De footwear van GORE-TEX® voldoet ruimschoots aan alle vereisten van de EN ISO-norm 20345/347 met betrekking tot waterdichtheid, ademend vermogen en duurzaamheid.

Vibram zool
Het Italiaanse merk Vibram levert zolen van de Ranger-collectie met optimale grip, stabiliteit, hitte- en olieresistentie en elektrostatische eigenschappen. De zolen behoren tot de beste in de wereld en zijn de ultieme basis voor professionele veiligheidsschoenen. Daarom is gekozen om de complete Ranger-collectie te voorzien van speciaal ontwikkelde Vibram zolen.

Veiligheidsklasse S3
De Ranger-modellen vallen in veiligheidsklasse S3. De laarzen zijn daarom uitgerust met een kunststof neus die voldoende bescherming biedt tegen vallende voorwerpen met een indeuk resistentie van tenminste 200 Joule. De weerstand bij beknelling is 15.000 N. De laarzen hebben een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water en zijn voorzien van een kevlar tussenzool. Ze zijn antistatisch, hebben een antislipprofiel en energieopname door de hak.

De Grisport Ranger Iron Veiligheidslaars is speciaal ontworpen voor outdoor-activiteiten onder uitdagende omstandigheden. Ook prima geschikt voor alledaags gebruik, adviesprijs € 189. Grisport Ranger Groove is een lage werkschoen, uitgevoerd in zwart en heeft een adviesprijs van € 139. Het hoge model, Grisport Ranger Dive, is zwart met oranje kleuraccenten en komt op € 159.

Informatie
De Ranger-collectie is verkrijgbaar in zes modellen, in de maten 39 t/m 48.

      • Grisport Iron Hound Veiligheidslaars, adviesprijs € 189 (inclusief BTW).
      • Grisport Ranger Groove Veiligheidsschoen laag model, adviesprijs van € 139 (inclusief BTW).
      • Grisport Ranger Dive Veiligheidsschoen hoog model, adviesprijs € 159 (inclusief BTW).

Ga voor meer informatie naar www.grisportsafety.eu.

Over Grisport
Veiligheid met comfort en een stijlvolle look, dat is Grisport. Het Italiaanse merk is sinds 1977 producent van bergwandelschoenen. Omdat de bergsport specifieke eisen stelt aan schoenen, heeft Grisport in de loop van de jaren veel technische expertise opgebouwd. Sinds 2004 zet Grisport die expertise ook in voor het produceren van toonaangevende veiligheidsschoenen. Vandaag de dag produceert Grisport jaarlijks miljoenen paren wandel- en veiligheidsschoenen, die in meer dan vijftig landen worden verkocht.

ALLE PERSBERICHTEN VAN ALLSHOES

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl