De winter wordt pas echt leuk met warme voeten

Glerups: de handgemaakte pantoffels uit Denemarken van 100% schapenwol

Wol warmt je voeten en bevordert de bloedcirculatie. En dat is precies waar je in de winter behoefte aan hebt. Als je vaak last hebt van koude voeten, moet je de pantoffels van Glerups eens proberen. Deze zijn gemaakt van vilt van 100% schapenwol en zorgen voor een warm en weldadig gevoel in de winter. Heb je Glerups ooit eens gedragen, dan wil je nooit anders meer. Ga voor meer informatie naar www.binorm.nl/glerups. 

De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt voor extra demping. En je voet is op deze manier rondom gehuld in wol en dat maakt de pantoffel extra behaaglijk. De buitenzool van de pantoffel heeft een antislipwerking en is gemaakt van natuurlijk gelooid kalfsleer. Je draagt Glerups met blote voeten: het wolvilt ademt optimaal en neemt tot 35% vocht op zodat je voeten altijd droog en warm aanvoelen.

Informatie
Glerups sloffen zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 69,95.

Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie. 

Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Een zware klus en Nanny was al snel de hele dag handmatig aan het vilten. Haar man Ove Glerup ontwikkelde daarom een machine om het werk te verlichten. Uiteindelijk werd een procedé ontwikkeld dat de kwaliteit van de Glerups producten verbeterde en de productieaantallen vergrootte. Inmiddels wordt Glerups wereldwijd verkocht en is de dagelijkse leiding in handen van zoon Jesper. 

Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

ALLE PERSBERICHTEN VAN GLERUPS

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl