De natuur tegemoet met Eco-Shell

Fjällräven Eco-Shell: waterdicht, ademend en duurzaam

Eco-Shell is een grensverleggende innovatie van Fjällräven. Het is een waterdichte, ademende en duurzame shell stof met fluorkoolstofvrije impregnering. De stof houdt je warm en comfortabel droog onder alle weersomstandigheden. Door het uitstekende ademende vermogen kan transpiratievocht effectief weg door het membraan, terwijl regen en wind van buitenaf niet door de stof heen kunnen. De buitenstof is gemaakt van gerecycled polyester en behandeld met waterafstotende fluorkoolstofvrije impregnering die helpt om het oppervlak van het kledingstuk droog te houden.

Omdat Eco-Shell uitsluitend bestaat uit polyester is het ook geschikt voor recycling in de toekomst. Alle emissie die ontstaat bij productie en transport van Eco-Shell is klimaatgecompenseerd. Ideaal wanneer je wilt genieten van de schitterende natuur, maar het milieu niet in gevaar wilt brengen.

Keb en Abisko
Eco-Shell wordt toegepast in twee outdoorlijnen van Fjällräven: Keb en Abisko. Keb is een technische outdoorlijn die is ontworpen voor veeleisende tochten waarop bewegingsvrijheid even belangrijk is als duurzaamheid en bescherming tegen het zware terrein. De kleding van de Abisko familie is ontwikkeld voor lichtere dagtochten en ‘cabin-to-cabin’ trekking. Ga voor meer informatie naar www.fjallraven.nl. 

Abisko Eco-Shell Jacket (in Heren- en Damesuitvoering, € 400)
Abisko Eco-Shell jacket is een lichtgewicht 2,5-laags jack met vierweg stretch stof en een uitstekend ademend vermogen. Het ontwerp is eenvoudig en functioneel met een verstelbare capuchon, twee steekzakken en een borstzak. Ideaal voor zomerse trektochten in de bergen en in warme weersomstandigheden.

Abisko Eco-Shell Trousers (in Heren- en Damesuitvoering, € 285)
Abisko Eco-Shell Trousers is een lichtgewicht en compacte 2,5-laags shell broek met uitstekende weersbescherming en optimale ventilatie. De ritsen aan de onderkant van de broekspijpen vereenvoudigen het aan- en uittrekken. Ideaal voor zomerse trektochten in de bergen en in warmere klimaten.

Keb Eco-Shell Jacket (in Heren- en Damesuitvoering, € 500)
Dit Eco-Shell jack van Fjällräven is een zeer functioneel drielaags shelljack van stretch Eco-Shell. Het ontwerp is functioneel en to the point met een vaste capuchon, makkelijk toegankelijke borstzakken en ventilatieopeningen aan de zijkanten. Het is een soepel, technisch jack voor veeleisende avonturen in wisselende weersomstandigheden gedurende het hele jaar.

Keb Eco-Shell Trousers (in Heren- en Damesuitvoering, vanaf € 427)
Keb Eco-Shell Trousers is een technische drielaags shellbroek met een goed doordachte pasvorm, lange waterdichte ritsen aan de zijkanten, steekzakken en een riem in de taille. Een perfecte keuze voor trektochten en tochten naar bergtoppen in moeilijk terrein.

Informatie
Fjällräven Eco-Shell Jackets en Trousers zijn verkrijgbaar bij de outdoorspecialist. Meer informatie vind je op www.fjallraven.nl.

Over Fjällräven
In 1960 richtte Åke Nordin thuis in
zijn kelder in de Noord-Zweedse stad Örnsköldsvik het bedrijf Fjällräven op. Sindsdien is het merk trouw gebleven aan haar missie: het ontwikkelen van tijdloze, functionele en duurzame outdoor-producten, het verantwoordelijk omgaan met mensen, dieren en het milieu én inspiratie bieden voor het buitenleven. 

Tegenwoordig ontdekken steeds meer recreatieve en professionele buitenliefhebbers het robuuste merk. Fjällräven maakt een brede lijn kleding, rugzakken, tenten, slaapzakken en accessoires. Altijd voorzien van het logo van de fjällräven (Zweeds voor poolvos).

ALLE PERSBERICHTEN VAN FJÄLLRÄVEN

DOWNLOAD VIDEO

DOWNLOAD TEKST

CONTACTPERSONEN

AdriënneAdriënne van de Vorst
+31 (0)6-54966206
info@vandevorstpr.nl

wilWil van de Vorst
+31 (0)654-224488
wil@vandevorstpr.nl